2011. augusztus 1., hétfő

Könyvtárunk jövője és a győri iskolarendszer átalakítása


Mint az már május óta tudható (olvashattuk a Kisalföldben is: itt meg itt, vagy az önkormányzatnál: itt) Győr város jelentősen átalakítja az oktatás és a kultúra szervezetét, elsősorban a költséghatékonyság érdekében illetve a csökkenő gyereklétszámok okán. Minthogy ez könyvtárunkat is érinti némileg, pár szóban tájékoztatnám az olvasóközönséget arról, hogy eme hír miként hat ránk illetve az olvasókra. Nos, remélhetőleg Önökre/rátok semmiképpen sem hat és ugyanúgy -sőt jobban- látogattok minket, mint eddig. Könyvtárunk, mint a Kertvárosi főigazgatóság alá tartozó egység továbbra is azon feladatokat igyekszik betölteni, amit ezidáig: jó könyveket adni az olvasók kezébe, lehetőséget adni az internet használatára, segíteni a tanulást és szórakoztatni a nagyérdeműt. Helyileg sem költözünk sehova, továbbra is Ménfőcsanak és környékének kiszolgálása lesz feladatom a kollégákkal, emiatt sem kell aggódni, sőt a Gyirmóton lakó olvasni vágyó százakat is nagy szeretettel várjuk. Legfeljebb ha ezentúl a Kertvárosi Főigazgatóság Általános Művelődési Központjának Ménfőcsanaki Könyvtáráról hallanak újságban/tévében/rádióban, na az leszünk mi. 


Új könyvekben sem lesz hiány, még a három he(n)tes leállásunk (ugyebár mától három hét, azaz aug. 22-én nyitunk) során is buzgón csüngünk a könyvesboltok kirakatának csábító kristályablakain, mint gyümölcs a fán.  Ez ügyben továbbra is várom az olvasók javaslatait, ha netán egy olyan könyvet lát, amit a figyelmünkbe ajánlana (megrágjuk a javasoltat, megcsócsáljuk, aztán eldöntjük kell-e, mert mi nem játszunk ám demokráciát... :-D). Éljenek eme demokratikus(nak látszó) lehetőséggel! Írni e-mailben ide: csornahg@gmail.com vagy akár ide is mint bejegyzés, ígérem elolvasom! 



Úgyhogy az aggodalom a könyvtárért felesleges és ha a Bezerédj-kastély felett sötét felhőket láttok, az csak azért van, mert Horváth Gábor végre nyári szabadságát tölti, és ilyenkor mindig esik/fúj/nemsütnap/viharvan stb. Úgyhogy ez normális. Mindenkinek szép nyarat, töltsék/töltsétek barátokkal, hasznos tevékenységgel és szórakozással, mert nem tart soká és újra itt az ősz..., ami legkedvesebb évszakom a tél, a tavasz, valamint a nyár után...

Az önkormányzat által az oktatás és kultúra területét érintő változásokról elolvashatjuk a jegyzőkönyveket is:
itt!

Nincsenek megjegyzések: