2011. július 19., kedd

Magyarország = királyságMagyarország = királyság. Mielőtt valaki félreértené: nem azt jelentem ki, hogy Magyarországon jelenleg jó élni. Nem. Magyarországon jelenleg szar élni, kivétel egy nagyon vékony rétegnek, akiknek zömét viszont a többség szívesebben látná máshol. A máshol meghatározását mindenki fantáziájára bízom. Magyarország királyság. Jogilag legalábbis, bár ez nem közismert. Hogy miért vagyunk királyság, noha azóta többször kiáltották ki a köztársaságot, mint egy focimeccsen a "hülye a bíró!"-szlogent? Hát mert az államformát nem kikiáltgatásokkal szokás eldönteni. Én is ordibálhatom a Kossuth-térre vonulva, hogy mostantól pedig demokratikus kalifátus leszünk, de attól nem leszünk. Ugyanígy hiába ordibált anno Szűrös Mátyás, attól sem lettünk köztársaság. 

Először is szögezzünk le egy jogi tényt: az utolsó törvényes magyar választásokat 1939 pünkösdjén tartották. 

Hoppá! Miket hadoválok? Nos, 1920 és 1944 március 19 között Magyarországon az ezeréves történelmi alkotmány alapján vezették az országot, hogy jól, vagy rosszul, ez ebből a szempontból lényegtelen. Így a választásokat is ezen időszakban annak alapján folytatták le, törvényesek és jogilag megalapozottak voltak. Az, hogy mondjuk a kommunista és nemzetiszocialista színű pártokat ezekről kizárták néha, inkább pozitív, semmint negatív. 
Nos, miért nem volt jogos az 1945-ös választás?
1. Mert idegen megszálló hadsereg tartózkodott az országban (a szovjet). Nyilván nem lehet nyomásmentes választásról és szabad akaratnyilvánításról beszélni ilyen helyzetben... Márpedig:
2. Erőszak jogot nem szüntet meg és nem alapít.
Sok történész szerint persze ez demokratikus választás volt, hiszen az emberek a kisgazdákat választották, ami jelzi demokratikus voltát, hiszen nem a kommunistákra szavaztak. Érvük azonban gyenge, hisz az 50% feletti győzelem ellenére nem alakíthattak önállóan kormányt és be kellett venni minden jelentős pártot az ország vezetésébe. Nonszensz ezek után jogosnak és törvényesnek nevezni a kormányt. Még ez a törvénytelen parlament szavazta meg a köztársaság kikiáltását, amely 1946 február elsején történt meg, tehát tökéletesen jogtalanul. Itt jegyezném meg, hogy amikor azt állítják, hogy demokrácia volt Magyarországon 1945-47 között akkor micsoda hebehurgyaságokat hordanak össze: 46 márciusában már embereket zárnak ki a parlamenti frakciókból "jobboldali reakció" miatt... 

Tehát ez egy tökéletesen jogtalan aktus, felhatalmazás sem volt rá. Ezzel szemben az 1939-es nemzetgyűlés összeült külföldön 1947-ben Németországban, már aki eljutott oda és kimondták, hogy mivel Magyarország megszállás alatt áll, bennük testesül meg a magyar nemzet akarata. Nem szabad elfelejteni, hogy a háború alatt nem voltak választások (ez mindenhol így volt, Angliában is), így érvényes felhatalmazással bírtak erre. Erről itt olvashatni bővebben. 

Az 1949-es sztálini alkotmányról nem ejtek szót, egy diktatúrában hozott alaptörvény (mert ez szinonimája az alkotmány szónak, bármit is hallunk egyes pártoktól...) nyilván nem lehet jogilag megalapozott.

Eljutottunk 1989-hez, Szűrös Mátyás kikiáltja a köztársaságot... Na ja, a diktatúra egyik első embere kijelenti, hogy mostantól köztársaság vagyunk, mégpedig a harmadik. 
Hm... Számoljunk! 
0. 1849 - A közhiedelemmel ellentétben 1848-49-ben Magyarországon nem volt köztársaság, és csak néhány elvakult pillanatban merült fel jakobinusmosta fejekben.
1. 1918 - Károlyi kikiáltja a (nép)köztársaságot - ezek imádnak kiabálni... Szent István bezzeg nem ordibált, megkoronázta magát, azt kész. Mert tudta, hogy az a jó és nem győzködött másokkal elhitetni ezt. Károlyi hónapok alatt tönkrevágta az amúgy is katasztrofális helyzetben levő országot.
2. 1919 - Kun Béláék kikiáltják a tanácsköztársaságot. Ez is klassz volt. Mi csornaiak különösen tudjuk ezt, emlékeztet minket rá a fasor a templom előtt ahová felhúztak hét tökéletesen ártalmatlan helyit...
3. 1946 - Tildy, háttérben a bolsikkal kiabál.
4. 1949 - Az új alkotmány: "Magyarország Népköztársaság"
5. 1989 - Magyarország köztársaság - mondja Szűrös. 
Ebből következik, hogy amikor Fletó védi a harmadik köztársaságot, akkor nyilván időutazásra készül. Remélem sikerül neki...

Szóval most ha írunk valamit, akkor az ötödik köztársaságot írjuk. De ennek kikiáltása sem stimmel. Ja igen, 1989-ben szintén katonai megszállás alatt voltunk, elvégre "ideiglenesen" még akkor is itt voltak a szovjet csapatok. Az első parlament is törvénytelen, mert 1990 májusában a "szabad" választáson is szovjet sereg csücsült Budapesten és minden városban. Ebből kifolyólag az azt követő rendszer is bukta jogilag.

De nézzük a most, 2011-ben megalkotott dokumentumot!
Olvassuk el figyelmesen!!! Kicsit sem skizofrén?
Azt írja: "Nem ismerjük el az 1949 . évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét ." 
Ez oké, de a végén ez áll a záró rendelkezése között: "Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949 . évi XX. törvény 19 . § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el." 
Basszus, hát az 1949. évi XX. törvény az az 1949. évi alkotmány!!! Tehát egy általuk is érvénytelennek tartott alkotmány alapján fogadnak el egy újat???? Ez az agyrém maga... 

Szóval királyság vagyunk továbbra is... 
Egyébként erről ha valaki többet akar tudni, járjon dr. Varga Tibor jogtörténész előadásaira!

És legyünk is rá büszkék, mert:a köztársaságok eddig adtak nekünk Károlyit, kunt, Rákosit... a királyság meg Szent Istvánt, Szent Lászlót, Hunyadi Mátyást, Andrássy Gyulát, Tisza Istvánt.
  


1 megjegyzés:

Horváth Gábor írta...

Ja és egyébként ha valaki jó és alátámasztott jogi érveléseket akar erről és sok másról, menjen el egyszer egy Varga Tibor előadásra.

http://www.szentkoronaorszaga.hu