2011. október 11., kedd

Könyvtári élet

Most, hogy a csütörtökkel együtt a az utolsó nyári nap is a múlt ködébe zuhant és az ősz ránk vetette tarka esőkabátját, ideje ismét visszatérni a blogomhoz, amelytől elragadtak az elmúlt hetek eseményei. Egyfelől lement a mese hét, márpedig szeptember utolsó hetének ez komoly programsorozata volt. Még a Revita TV is kivonult a szeptember 30-i meserétesre, melynek következtében Feliciánunk már-már médiasztárrá avanzsált:



Voltunk aztán a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár könyvtárhasználati versenyén, ahol 4 fős csapatunk (, Karczag Annamária, Kincses Dóri, Wurm Fruzsi és Nagy Peti összetételben) holtversenyben a III. helyezést szereztél meg, ami igencsak dicséretes (fotók: itt). Egy kis jelenetet is elő kellett adniuk, hogyan képzelik el a jövő könyvtárát, ennek szövegkönyvét hamarosan ide csatolom, egész jól sikerült. Annamari nagyon hiteles robot volt... Gratula nekik!

Aztán előadást is tartottam Spártáról, úgy huszonöten lehettünk, talán nem sikerült túl rosszul. A lakón katonaállamról nem könnyű mindössze 70-75 percben beszélni, fájt kihagyni minden jó történetet (csak 55 anekdotát csemegéztem ki Plutarkhosztól, ami a spártaiakról szól). Fotóalbum: itt!
A legközelebbi előadás november közepén lesz és ókori varázslásról és mágiáról lesz szó, eredeti egyiptomi varázsreceptekkel és római átoktáblaszövegek... 

Dolgozunk az iskolaújság legújabb számán, melyhez továbbra is várunk ötleteket saját írásokat, verseket! Reményeink szerint idén több új rovattal is gazdagodunk, az évi 200 Forintos ár pedig több, mint jutányos. Úgyhogy nyomás megrendelni! 

A könyvtár új könyveket vett és még folyamatosan vesz is, úgy vélem nagyon jó kis köteteket szereztünk meg, lesz mit olvasni annak, akinek igénye van rá. Legújabb könyveink listája kis ismertetőkkel, olvasható: itt!







Nincsenek megjegyzések: