2021. március 23., kedd

Megemlékezés március 15-ről - Kisalföld napilap

Elmúlt egy újabb nemzeti ünnep március 15-én - s akárcsak tavaly -, 2021-ben sem tudtuk úgy megünnepelni, ahogy szerettük volna. Öröm az ürömben, hogy volt szerencsém közreműködni a Kisalföld napilap ünnepi számában, mikor Szeghalmi Balázs segítségével idéztünk fel pár nagyszerű alakot szabadságharcunk tőrténetéből. Szó esett Földváry Károlyról, a "bátrak bátráról", az "acélemberről", Görgei Artúrról, vagy éppen a Sopronnál vitézkedő Virágh Gedeonról. Szuperhősökről beszéltünk, és nem véletlen a jelző, hiszen az igazi hősiesség nem az, ha egy képzeletbeli képregényszereplő szuperképességek birtokában világot ment, hanem az, ha egy egyszerű ember képes szembenézni ezer veszéllyel, mikor úgy érzi a kitűzött nemes cél megéri a kockázatot!

Ezúton is köszönöm a lehetőséget Szeghalmi Balázsnak, illetve Csapó Balázsnak fotókat! Bízzunk benne, hogy egy év múlva már koszorúkkal és nagyszámú jelenlevő mellett lehet majd megtartani a megemlékezéseket!

Az írás az alábbi linken olvasható:

https://www.kisalfold.hu/helyi-ertek/1848-49-es-szabadsagharcunk-szuperhosei-filmbe-illo-fordulatos-tortenetek-meselnek-a-forradalom-katonairol-10753435/?fbclid=IwAR0X4jGAa3ZaLAH9Wrr1Uw2XPsHW09DubbQaa2XkME8-vDtJPLuX07getQQ






Nincsenek megjegyzések: