2022. október 27., csütörtök

"A szabadság rabszolgái" - az amerikai polgárháború

 Új előadás a youtube-on! 

 "A szabadság rabszolgái" 
az amerikai polgárháború


Az elmúlt két év meglehetősen hektikus volt előadások terén - és a mostani időszak sem ígérkezik könnyűnek... -, hiszen a Covid megjelenése és az ehhez kapcsolódó szigorítások behatárolták az előadások megtarthatóságát. Ebből adódóan nekem is kevesebb volt belőle, és a youtube-os csatornámra is alig néhány lett feltöltve, mivel sokszor azokról sem készült felvétel, amik végül összejöttek. 
Minap azonban végre sikerült véglegesre csiszolni a 2021. őszén amerikai polgárháborúról tartott előadásom felvételét, így az most már megtekinthető lesz. Igyekeztünk jobb kép- és hangminőséget adni, mint régebben, szerintem sikerült. Nem vagyok az előadásommal maradéktalanul elégedett - van benne egy-két kisebb baki -, de hát ez az élő előadás hátránya egy tanulmánnyal szemben: nem visszacsinálható. Reményeim szerint legközelebbi, november 15-i Krími háborúról készülő összeállításomról majd szintén készülhet hasonló.

Az előadás lehetőségét köszönöm a Bezerédj-kastély vezetésének, a jelenlevő közönségnek az érdeklődést, a felvételt és a hangosítást pedig kiemelten Polczer Árpádnak!


Jó szórakozást hozzá!

Az amerikai polgárháborúról már egész sok kis napfordulós eseményt írtam könyvtárunk kulturális magazinjára, a Győri Szalonra, így azokat ide csatolva beteszem, hogy olvasni is lehessen a témához:








Nincsenek megjegyzések: