2017. december 18., hétfő

Előadás youtube-on + közeljövő

Az ünnepekhez közeledvén kissé megsokasodtak a teendők, s egyelőre kevesebb a poszt a blogon a szokkottnál, de azért hamarosan érkeznek. Mindenekelőtt mély fájdalommal, de búcsút fogunk venni Dörre Sándortól, akinek 1918-as levelezését egyetlen bejegyzésben fogom kközzétenni, s amely mintegy 20-25 levélre és levelezőlapra korlátozódik. Emellett nagyon régóta halogatom az 1848. december 16-i Parndorfi ütközetről tervezett írásomat, amely valószínűleg két részre tördelve kerül közlésre, s beleveszem a Kazimirnál még szintén aznap megvívott összecsapást is. 
Lesz könyvajánló (esetleg könyvajánlók) is, de az utóbbi hetekben - előadásaim révén - a tömény történelmi művek élveztek elsőbbségek. Ehhez kapcsolódva örömmel jelenthetem, hogy legutóbbi, Hunyadi Mátyás moldvai hadjáratáról és a Moldvabányai csatáról tartott összefoglalásom már felkerült a youtube-ra:


Azt is eldöntöttük, hogy törzshelyemen, a Bezerédj-kastélyban Görgei Artúrral nyitunk valamikor február elején, hiszen január 30-án lesz 200 éve, hogy megszületett, ez a fantasztikus férfi.

Még nem kívánokk boldog Karácsnyot, mert addig még jelentkezem! :)

Nincsenek megjegyzések: