2015. január 14., szerda

A 2015-ös előadástervezet

Alakulóban a 2015-ös Győr-Ménfőcsanakon tartandó előadásaim listája, legfeljebb még egy hely kérdőjeles őszre. Tavasszal február 3-án 17:30-as kezdettel Hollywood és a valóság 2. címmel ismét amerikai szuperprodukciókat vizslatunk majd történelmi szemüvegen keresztül. Biztosan cincáljuk majd a Spartacus - Vér és homok című sorozatot, valamint a 300: A birodalom hajnalát, és nagy valószínűséggel érintjük a Harag-ot. Még nem véglegesítettem pontosan, mert még előtte két előadás vár, és nem értem rá foglalkozni vele. A Bezerédj-kastélyban valamikor március-április táján ezt egy a Waterlooi csatáról szóló előadás követi, majd májusban visszatérünk az első világháború aktualitásához és az olasz hadüzenettel és az első hadműveletekkel (tengeri rajtaütés az olasz partokon, Első isonzói csata). Szóval ez a tavasz. 


Ősszel a 75 éve elért Második bécsi döntés hátterét boncolgatjuk, megnézzük az 1915-ös év keleti frontját (benne a fő csapásirány: Gorlice), végül valami extrém témát keresünk, ami kellően laza, de szórakoztató. Ez utóbbi még képlékeny, de úgyis csak november tájára lesz várható.
Természetesen máshol is felbukkanhatok. Most csütörtökön Koroncóra megyek, ott a Don-kanyarban 1943-ban bekövetkező eseményekről lesz szó 17 órai kezdettel a helyi művelődési házban. Jövő kedden (azaz 20-án) A győri Kertbarát kör meghívására a Szárnyaskerék Hotelben a mongolok és a Tatárjárás kerül terítékre.
Egyelőre ennyi fix. A tavalyi előadásaim egy része megtekinthető a youtube-os fiókom alábbi lejátszási listáján: https://www.youtube.com/playlist?list=PLD8D127951433409B

Indítottam tumblr-es fiókot, egyelőre kísérleti jelleggel, nem hiszem, hogy sok értelme lesz, inkább ezt viszem normálisan. Viszont twitteren lehet követni a youtube-os és blogos feljegyzéseket is: https://twitter.com/HaGi80

Mindenkinek jó munkálkodást, és várom az érdeklődőket az előadásokon!

Ja, és hamarosan lezárjuk a szerb frontos naplónkat az utolsó 6. résszel.

Nincsenek megjegyzések: