2011. november 13., vasárnap

Utcafront...

Aki olvassa a Kisalföldet, az tudhatja, hogy meglehetősen nagy vihart vert fel az úgynevezett "Kábítószergyár"-ügy. Minthogy az utcánkban (Prépost) történt az ominózus eset pár házra tőlünk, azért pár sort mégiscsak írnom kell róla. Semmi különleges információhoz nem jutottam persze hozzá -nem különösebben érdekel az ügy-, de azért fecsegnek ezt-azt az emberek. Még a kártérítős cikk előtt eljutottak olyan hírek a helyiekhez, hogy nem találtak tényleges kábítószert a házban, ami az írás után meglehetősen valószínűnek is látszik. Ilyen nagy vehemenciával és névvel aligha indítottak volna az illetők ellentámadást. A személyekről nem írok semmit, van akit látásból ismerek, van akivel éveken át együtt rúgtuk a bőrt a pályán. De rég is volt... Mindenki vonja le a megfelelő következtetéseket a kevés tényből és valószínűsíthető elemből, én ezt szűrtem le:
- találtak nagy mennyiségben valamit (tabletták, por, stb.) a házkutatás során,
- van egy tablettakészítő gépezet (hogy honnan szedték édes-mindegy).
Ebből következik, hogy valami csak készült abban a házban.
- egy autós (akit a gyanúsítottak futólag ismernek) őket nevezte meg, mint akitől beszerzett valamit, amiről szintén nem tudjuk micsoda. 
Ebből következik, hogy valamit mégiscsak adtak valakinek/valakiknek. 
Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki otthon koffeintablettákat gyárt gyógyszertárból vett koffeintablettából... 

Vonatkoztassunk el az ominózus esettől, hangsúlyozottan egy fiktív ötlet merült fel bennem, amely nyilvánvalóan semmiben sem érintkezik a valósággal, pláne nem az iméntivel: 
beszerez egy emberke egy tablettagyártó gépet. Vesz legális anyagokat, amibe némi turbó gyanánt koffein is került (szigorúan kávé helyett persze, mert hát az rossz). Ebből gyárt az illető nem kábítószert, de valami tablettát, amit aztán kis lüke tizenéveseknek elsóz (mint akármi...), akiknek hétvégi buliban némi piálás után tökéletesen mindegy mi van a tablettában, úgysem érzi már... A legális szerekből egyébként meg jól tudható , hogy bizony igencsak veszélyes koktélok készülhetnek. Az illető pénzt keres. Ha razziát kap, ő kér majd kártérítést... Embereket csapnak be, most az mindegy, hogy megérdemlik. Nálunk mindig mindent meg lehet úszni, csak a tisztességes ember fejére szarnak, aki dolgozik rendesen...

Kívánjuk, hogy derüljön ki az igazság, valamint az erkölcs és a jog végre álljon egy oldalon!



Nincsenek megjegyzések: